dilluns, 16 de desembre del 2019

És sostenible una pista de gel en un clima mediterrani?

Fa 5 anys que, dins la campanya de dinamització comercial de Nadal de Rubí, s’instal·la una pista de gel a la plaça de la Nova Estació. Aquesta pista té una superfície de 360 m2 i està en funcionament durant un mes. 


Una pista d'aquest tipus consumeix uns 28 kwh/m2 cada mes de funcionament, això suposa un total de 10.260 kwh, que sería l'equivalent al consum mig d'uns 39 habitatges unifamiliars durant tot un mes. També s'ha de tenir en compte que l'electricitat generada és a partir d'un grup electrògen de gasoil, per tant tota l'energia utilitzada prové directament de cremar combustibles fòssils, i això vol dir que els 10.260 kwh consumits equivalen a aproximadament 10 tones de CO2 emeses a l'atmosfera.

Potser ja és hora de pensar en alternatives a la pista de gel, com per exemple espectacles fixes, activitats temàtiques que variïn diàriament,... però en tot cas, si ens encanten les pistes de gel actualment disposem de pistes de gel sense gelJa hi ha diferents municipis d'Andalusia que fan servir pistes de gel artificial, fins i tot les tenen a Disneyland Paris.

Aquesta taula compara la despesa energètica, d'aigua, gasoil i emissions de CO2 entre el gel convencional i el sintètic.


Sens dubte, a curt i a llarg termini, suposen un bon estalvi econòmic i medioambiental. Esperem que l'Ajuntament de Rubí ho tingui en compte de cara a la campanya de l'any vinent.Alumnes de l'Optativa de 2n d'Educació ambiental
1 comentari:

  1. Molt bona reflexió en aquest moment que es parla del canvi climàtic i de mesures per reduir la contaminació. Estaria bé que això arribi als nostres mandataris cara al proper any. Salutacions

    ResponElimina