dijous, 18 de maig del 2017

Fòrum del Vallès Occidental: La salut a la ciutat


El passat dimecres 10 de maig una representació dels alumnes de sisè van participar al Fòrum Xesc del Vallès Occidental, el fòrum de la Xarxa d’Escoles Sostenibles Catalunya. Aquest any la jornada girava entorn de “La salut a la ciutat” i va ser, realment, interessant i profitosa.
Als mestres que hi vam participar ens van fer tres micro conferències on, des d'àmbits molt diversos, ens van fer veure com podem treballar des de casa, des de l’escola, cada dia per millorar la salut de la nostra ciutat. Aquest esforç beneficiaria la nostra salut individual.
Després vam dur a terme un intercanvi d’experiències entre centres, molt enriquidora ja que, a més de conèixer el que fan a altres escoles, vam poder debatre-ho per buscar la manera d’aplicar-ho a cada centre.
Els alumnes treballaven en un altre espai amb unes monitores que els dinamitzaven les activitats. La primera dinàmica va servir per trencar el gel i que els alumnes dels diferents centres escolars es coneguessin. Després van fer, entre ells, el seu intercanvi d’experiències. En Roc, la Mireia, la Maria i en Ferran van explicar als seus companys perquè recollim oli usat al Regina, com ho fem i quins beneficis té això per la salut de la ciutat. Ho van fer molt bé! Tot seguit van fer una sèrie de tallers, molt interessant, sobre la contaminació acústica. Van aprendre moltes coses que compartiran amb tots nosaltres ben aviat.
A l’hora de dinar ens vam reunir mestres i alumnes i vam dinar al Parc Central de Sabadell. Vam acomiadar-nos fent una acció ambiental i una foto de grup.
La nostra conclusió és que estem molta feina i molt ben feta, tot i que, si volem, ens queden força aspectes a treballar. Us animem a seguir fent petits gestos per fer el Regina i Rubí espais més sans i agradables. 


Laura Vert


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada