dimecres, 22 d’abril del 2015

Visc amb soroll?

El dia 29 d’abril se celebra el 20è Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll.

Amb motiu d’aquesta data, la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) organitza l’activitat “Visc amb soroll?”. La proposta és realitzar una jornada de mesuraments massius de soroll. Consisteix en implicar a ajuntaments, entitats col·laboradores (EAC’s i EPCA’s), enginyeries i consultories acústiques, centres escolars i ciutadania perquè realitzin mesuraments de soroll de tot tipus d’indrets i tipologies (parcs, jardins, zones de trànsit de cotxes, de trens, aeroports, zones urbanes, zones industrials...). No es tracta d’anar a buscar les situacions de conflicte i on hi ha nivells alts de soroll, sinó de familiaritzar a la població, sobre les metodologies de mesura, nivells, normativa existent o el significat i percepció de l’escala en dB.

El nostre col·legi participarà en aquesta jornada amb alumnes de 4t d'ESO. Es mesuraran els nivells de soroll en diferents punts de dins del col·legi i de l'entorn d'aquest amb l'smartphone i posteriorment els resultats es publicaran al twitter del col·legi amb el hasthtag #diasoroll.

La Direcció General recollirà totes les dades que es vagin publicant a les xarxes socials i elaborarà un mapa en format KML de Google Earth, consultable a través d'aquesta aplicació.

Finalment, es farà un tractament estadístic i cartogràfic de la informació recollida i se'n publicarà un resum amb les dades de participació en la jornada del Dia Internacional de Conscienciació del Soroll.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada