dijous, 13 de desembre del 2012

Coltan, el futur insostenible


Les alumnes de 2n de batxillerat del Institut Duc de Montblanc, la Sandra López (exalumna del nostre col·legi) i la Jana Homs, han fet una xerrada de difusió i sensibilització molt interessant als alumnes de secundària sobre el coltan.


El coltan és un mineral escàs format per columbita i tantalita, i és fonamental en la fabricació d'aparells com mòbils o ordinadors. Això explica que la seva explotació sigui de gran interès econòmic i estratègic.
El 80% de les reserves mundials de coltan es troben a la República Democràtica del Congo. L'explotació del coltan és el causant d'un conflicte bèl·lic que ja ha provocat la mort de milions de persones des de fa 15 anys, és font d’explotació infantil constant, i a més, de problemes medioambientals, com la deforestació i per tant la desaparició de poblacions senceres de fauna del parc nacional de Kakuzi Biega, on s'extreu el coltan.

Aquí podem veure un tràiler d'un documental molt interessant sobre l'extracció del coltan a les mines del RD del Congo i el seu ús en la fabricació de mòbils.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada