dissabte, 3 de desembre del 2011

Bosses de plàstic de canya de sucre

Al desembre sortirà al mercat una bossa de plàstic reciclable elaborada amb etanol extret de la canya de sucre (polietilè vegetal), amb les mateixes propietats mecàniques que una bossa de plàstic de polietilè fòssil.


És una molt bona idea, ja que aquestes bosses generaran un 95% menys de COque les fabricades amb derivats del petroli. Els baixos nivells de CO2 que s'emeten durant el procés d'obtenció d'aquest plàstic es compensen per la gran quantitat de CO2 que la canya de sucre absorbeix durant la seva fase de creixement.

Hi ha algunes dades que són impactants sobre les bosses de plàstic derivades del petroli: a l'Estat Espanyol es produeixen 13.500 milions d'aquestes bosses d'un sol ús, a banda dels 2.080 milions de bosses de paper/cartró. Cada any circulen 800.000 tones de bosses de plàstic a la Unió Europea. Malauradament, s'ha registrat un fort increment del seu consum arreu del món, pel seu cost reduït i la gran resistència que presenten, però la majoria acaben en plantes de tractament, en abocadors o escampades pel medi ambient.

És important que apareguin iniciatives com aquesta, amb les quals es podran reduir poc a poc les xifres de contaminació.

José Armenteros, Silvia González i David Molina

2 comentaris: