dilluns, 25 de gener de 2016

Què són els aliments ecològics?

Des de fa un temps s'ha posat de moda parlar d'aliments ecològics, però, sabem realment què són? Són realment beneficiosos per la nostra salut? 


Els aliments ecològics són aliments, com per exemple, el tomàquet, la coliflor o el pollastre, que no s'utilitzen pel seu creixement cap tipus de pesticides, hormones, etc. Si parlem en concret de la carn ecològica, la seva criança es fa a l'aire  lliure i no se'ls hi dona cap tipus de pinço pel seu creixement, l'únic que mengen són llavors i herbes del camp. Això ens fa pensar en què els aliments ecològics s'obtenen a través d'una agricultura i ramaderia basada en el respecte al medi ambient i en el benestar animal.
Però, per altra banda, que els aliments portin l'etiqueta d'ecològic no vol dir que siguin més sans o més bons, només vol dir que s'ajusten a la llei de producció ecològica, i es veu que les diferències entre reglamentacions poden ser grans, per exemple, a la normativa americana es permet l'ús d'antibiòtics, en canvi a la europea no, ni en aliments convencionals ni en ecològics.
Per tant, ara per ara podem dir que l'aliment ecològic ni és més beneficiòs ni és més perjudicial per la nostra salut que els aliments convencionals. 

Diego Moratalla

Emma Piñol
Alumnes de l'Optativa d'Educació ambiental 2n ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada