diumenge, 17 d’octubre del 2010

Cada gest compta

Hem pensat alguna vegada en l'impacte que les nostres accions quotidianes: dutxar-nos, vestir-nos, esmorzar, anar a l’escola, a la feina… tenen sobre el planeta?
Es calcula que avui dia caldrien 1,3 planetes Terra per poder mantenir l’actual població humana. Seguim creixent desmesuradament, i augmenten les enormes desigualtats entre els humans segons la distribució geogràfica.
La conclusió és molt fàcil: TOTS som responsables del nostre planeta i aquest tipus de creixement és insostenible. Fins i tot les accions més petites signifiquen molt.
Hem d’aconseguir ser constants i que es mulli tothom!!! Ens hi va el futur del planeta i, evidentment, de la nostra espècie.

2 comentaris:

  1. Hola mamis i papis, com diuen al Blog, cada dia ens mengem el planeta, això es denomina la Petjada ecològica, que determina en una proporció de superfície, el tamany que tindria el país en relació al seu consum , en el nostre d'Espanya seria 6 vegades mes gran, alguns arriben fins a 10/12, amb lo qual molts països no arriben al "1".

    http://ca.wikipedia.org/wiki/Petjada_ecol%C3%B2gica

    ResponElimina
  2. Mapa del mundo en proporció al seu consum

    http://lamarguerite.wordpress.com/2007/11/27/learning-from-environmental-footprint-statistics/

    Busqueu imatges en google en anglès:
    Ecological Footprint

    ResponElimina