dimecres, 26 de juny de 2019

Concurs "Aula sostenible" - Resultats finals

El concurs Aula sostenible ha acabat, després de tres mesos en que el nostre jurat ha passat nou vegades per totes les classes ja tenim els resultats finals:La primera gràfica ens mostra que la classe més sotenible és 1rA ESO amb 16 punts, seguida de 3rB amb 15 i empatades en el tercer lloc amb 14 punts 2nA i 2nB.

La segona gràfica ens mostra que totes les aules tenen cura d'apagar el llum quan no hi són, però en canvi està clar que hi ha dos objectius pendents, mantenir l'aula més neta i fer millor la recollida selectiva. 

Enhorabona a la classe de 1rA!!

dimecres, 5 de juny de 2019

Sortida d'Educació Infantil a Can XercavinsLes Mestres d’Educació Infantil som ben conscients que el contacte amb l’entorn natural proporciona als infants diferents oportunitats per compartir experiències i afavorir el seu desenvolupament. 
Per aquest motiu, sempre que en tenim l’ocasió i amb la intenció de potenciar i afavorir tots aquests beneficis, intentem acostar la natura als nostre infants i això és el que vam fer el passat 27 de Maig, on gaudint d’un excel·lent dia primaveral vam aprofitar per fer una sortida al bosc de Can Xercavins, l’espai natural més proper que tenim al nostre col.legi. Allí vam gaudir del fantàstic paisatge primaveral que ens oferia el bosc en aquest temps on tot s’omple de colors i olors, vam recollir tot tipus d’elements del bosc per després, un cop a l’aula observar-los i entre tots vam realitzar uns murals molt originals amb tot el que havíem arreplegat: branquetes, pedres, fulles, plantes amb arrels, flors, etc…

Ens ho vam  passar molt bé !!!
Mestres  d’Educació Infantil


dimarts, 21 de maig de 2019

Estudi de la qualitat ambiental de l'aula

Els alumnes de l'optativa d'Educació ambiental de 2n d'ESO han fet un estudi de la qualitat ambiental d'aules amb diferent orientació. Aquest estudi s'ha pogut realitzar gràcies als aparells de mesura de la Motxilla bioclimàtica.

El primer treball realitzat ha estat l'estudi de la intensitat lluminosa a les aules mitjançant el luxímetre:

https://docs.google.com/presentation/d/1ClF2gd17YoQ_8U0LUPSus8PDLW8bP3FC_YRPHvr1P5Q/edit?usp=sharing

Clica aquí per veure la presentació


dimarts, 14 de maig de 2019

Fòrum del Vallès occidental de Primària


El dijous 28 de març de 2019 vam celebrar el FÒRUM DEL VALLÈS OCCIDENTAL PRIMÀRIA a la biblioteca mestre Martí i Tauler de Rubí.
Un total de 10 Escoles Verdes ens vam reunir per intercanviar les nostres experiències, aquest cop, al voltant del plàstic zero a les escoles, amb l'objectiu d’aconseguir millorar les accions dels seus centres. 
Vam començar la jornada amb la benvinguda per part de tots els presents i seguidament ja vam separar els alumnes dels mestres per a fer les dinàmiques corresponents. 
Els alumnes, després de trenca el gel i fer algun joc de coneixença van fer intercanvi d'experiències amb els pòsters que els alumnes havien preparat al centre i les aportacions de la resta.  Després van treballar les relacions entre les accions d’Escola Verda i les principals problemàtiques ambientals a nivell global. 

De mentre, els professors, en un altre espai  vam fer un intercanvi d'experiències, on cada mestre va portar la seva experiència per a explicar i així obtenir noves idees i canvis i millores.
 Tot seguit es va fer un treball amb els mestres sobre els objectius de desenvolupament sostenible

  


En acabar vam anar tots junts a dinar al Parc de Ca n’Oriol, en un dia ben assolellat.
La jornada va acabar amb una acció simbòlica de sensibilització i conscienciació sobre els plàstics i les deixalles que es troben. I per a fer-ho vam tenir la col·laboració del Javi de Caçadors de Trastets.

Laura Vert

dijous, 2 de maig de 2019

Setmana Sense Soroll 2019 SSS!!!


Com cada any, del 22 al 28 d'abril es celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll (SSS) sota el lema 'Silenciem el soroll'.

Com a Escola Verda que som hem volgut treballar aquest tema en totes les etapes. A Infantil per exemple, s'han fet diferents activitats, una d'elles ha estat “Fotografiem el soroll”:

Els nens i nenes de cada classe, amb l’ajut de la mestra han fotografiat diferents situacions amb soroll. Aquestes imatges les han acompanyat d’un missatge o reflexió que promou la reducció de la contaminació acústica.

Quan juguem a fer construccions i els companys ens les desmonten, ens molesta el soroll que fan al caure.

El curs passat els alumnes de l'optativa d'educació ambiental de 2n d’ESO van treure la conclusió, a través de diferents mesures amb un sonòmetre, que un dels llocs més sorollosos del col·legi era el menjador i van proposar la compra d'un semàfor que avisaria als alumnes del pas d'un soroll acceptable a un de perillòs per a la salut. Durant aquesta setmana hem penjat el semàfor al menjador.

I el dijous els alumnes de cicle mig d'auxiliar d'infermeria van explicar a totes les classes de primària i secundària el perill de la contaminació acústica per la nostra salut. Posteriorment totes les classes van sortir a les galeries i al pati en silenci durant un minut.
dimecres, 24 d’abril de 2019

Concurs Apilo

El Regina Carmeli segueix apostant per la recollida selectiva. Totes les piles, bateries i acumuladors esgotats que recolliu deixeu-los al contenidor Apilo del vestíbul per a que es reciclin correctament. 
El concurs Apilo està a punt d'acabar, la setmana que ve vindran a recollir els contenidors per pesar-los. Superem els 39 kg del curs passat!!